JEDNOM ZA SVAGDA SAZNAJTE DA LI SE JAJA KUVAJU U HLADNOJ ILI KLJUČALOJ VODI: Svi smo grešili, šok saznanje
Kuvana jaja, Foto: Printscreen Youtube/Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

saznajte

JEDNOM ZA SVAGDA SAZNAJTE DA LI SE JAJA KUVAJU U HLADNOJ ILI KLJUČALOJ VODI: Svi smo grešili, šok saznanje

Ako jaja iz frižidera stavite u ključalu vodu, velika je verovatnoća da će popucati.

Objavljeno:

Približava se Uskrs, a tradicija je da se na Veliki petak farbaju jaja. Obično se prvo farba čuvarkuća u crvenu boju i on se ostavlja do sledeće godine, a nakon toga se farbaju i ostala jaja koja će ulepšati svaku uskršnju trpezu. Takođe, jaja možete da koristite u pripremi različitih jela.

Ipak, ono čemu se svi raduju to je farbanje i dekorisanje uskršnjih jaja. Da biste osigurali da se boja lepo primi na jaja, ona moraju da budu cela i bez ijedne pukotine. Koliko kog delovalo jednostavno, ipak nije lako skuvati jaja, a da nijedno ne pukne. Ako želite da se osigurate možete da koristite limun ili čačkalice. Ipak, postoje i jednostaviniji načini koji će vam pomoći da jaja budu savršeno skuvana i da nemaju pukotine.

Kako se pravilno kuvaju jaja?

Kuvana jaja, Jaja, Jaje, Kuvano jaje
foto: Profimedia

Jaja moraju da budu sobne temperature i morate da ih ubacite u hladnu vodu. Ako jaja iz frižidera stavite u ključalu vodu, velika je verovatnoća da će popucati.

Izvadite ih iz frižidera pola sata pre kuvanja, a obavezno u vodu dodajte i malo soli. Kada voda krene da vri, smanjite temperaturu jer će vam to takođe pomoći da jaja ne popucaju. Što se tiče vremena kuvanja, dovoljno je sedam minuta (nakon što voda proključa). Nakon ovog vremena isključite šporet, ostavite jaja u vrućoj vodi nekoliko minuta, a zatim ih stavite u hladnu vodu.

04:40

DA VAM ZAMENE USKRS ZA DRUGI RADNI DAN, TO NE DOLAZI U OBZIR! Pravnica za radno pravo objasnila šta poslodavci po zakonu NE SMEJU!

(Espreso/stvar ukusa/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.